9 июл. 2011 г., 20:11

Съновидения 4 

  Поэзия » Любовная
499 0 5

Съни ми се, майко, странен сън.

Съни ми се, че зора зори навън.

 

Мойто либе - първа гиздосия -

при мен иде, млада халосия.

 

Сълзи лее от вакли си òчи

и с ръчица тънка към теб сочи.

 

Със уста - малина тъй ми дума,

че била  си, мале, черна чума,

 

дето двама ни си разделила

и за друга мене си главила.

 

"Дор до Бога нека си проклета,

да умреш във  мъка и несрета."

 

Щом на сутринта очи отворих,

ти лежеше, майко, ничком в двора.

 

Стигнала те клетва и прокоба

на тъжовно либе в нощна доба.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??