21 мая 2023 г., 22:25  

Сънувах Ви, Самотни Върхове 

  Поэзия » Любовная
213 0 2

Сънувах Ви, Самотни Върхове
потънали във бели снегове
и пиех красотата Ви на глътки!

 

Целувах пак лазурното небе
и въздуха със аромат на каркаде
тъй нежно галеше разцъфналите пъпки! 

 

Вървях към Вас отново толкоз сам
и тъй мечтаещ вашите прегръдки! 
От щастие изтръпнал, като ням
в мълчание се сливахме на стъпки. 

 

Разказвате високи върхове - 
изправя ли се върху вас ей-тъй на пръсти
ще заблести пред мен далечното море
под  белота на облаците гъсти! 

 

Сънувах ли те истинска Любов? 
Не ме оставяй да потъна сам  в безкрая! 
Под вечерта със звездния покров
ще бъда влюбен до приемала и омая... 

© Ангел Милев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??