6 июл. 2006 г., 23:29

СЪНУВАМ ТЕ... 

  Поэзия
1048 0 14
                Сънувам те...


Бленувам те - роса за жадната земя,
очакваща да вкуси глътка нежност,
блещукаща, горяща - перлена сълза,
изплакана в самотна безнадеждност.

Жадувам те - прохладен летен повей,
прегърнал ме с ръцете си ефирни,
разсейващ жарките лъчи на парещ зной
и стихващ в моите обятия невинни...

Сънувам те... в прозрачна тишина,
докосвам образа ти с устни онемели,
сънувам те... сънят е пареща мечта,
изчезващ с първите лъчи изгрели...


18.06.2006г.

© Гергана Шутева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??