Jul 6, 2006, 11:29 PM

СЪНУВАМ ТЕ... 

  Poetry
1066 0 14
                Сънувам те...


Бленувам те - роса за жадната земя,
очакваща да вкуси глътка нежност,
блещукаща, горяща - перлена сълза,
изплакана в самотна безнадеждност.

Жадувам те - прохладен летен повей,
прегърнал ме с ръцете си ефирни,
разсейващ жарките лъчи на парещ зной
и стихващ в моите обятия невинни...

Сънувам те... в прозрачна тишина,
докосвам образа ти с устни онемели,
сънувам те... сънят е пареща мечта,
изчезващ с първите лъчи изгрели...


18.06.2006г.

© Гергана Шутева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??