21 мар. 2017 г., 22:58

Сънувам теб 

  Поэзия » Другая
616 1 7

Ти идваш с нощта и дъжд на тирета

в съня ми събуден, с луна на райета.

в мисъл печална на голи тополи,

в облаци сънени и мои, и твои,

 

Сега аз съм бяла и нощна, и лека

и съм простор, и съм скрита пътека.

Пролазва змия в разораната нива,

слънце ме спуска и мрак ме залива.

 

А там в цветовете на белия ирис,

нежно смълчани, без дъх и без мирис,

сълзите ми хладни с цвета на опал,

шепнат, нашепват най-тиха печал.

 

Разля се луната по моите стъпки,

в бледи лъчи като стъклени кръпки.

Вълна след вълна и дъжд на тирета -

превити тополи и лунни въжета.

© Elena Rafailova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??