Спиш ти
и чуден сън сънуваш.
Роза цъфти
в него, а ти искаш да я нарисуваш.
Твоят смях звънти
в илюзията цветна.
Твоят поглед пламти
над розата кокетна.
Над нея мрачен облак стои,
а сънят свършва внезапно.
Търкаш сънено очи
и пада в забрава всичко безвъзвратно.
Спиш ти
и приказен сън сънуваш.
Текат топли води
в него, из езеро пещерно плуваш.
Твоят дъх трепти
с нежен шепот.
Твоят глас кънти
из пещерния екот.
Входът е затрупан от скали,
няма връщане обратно.
Търкаш сънено очи
и пада в забрава всичко безвъзвратно.
© Любопитко Все права защищены