11.12.2007 г., 16:34 ч.

Сънят 

  Поезия
583 0 5
 

Спиш ти

и чуден сън сънуваш.

Роза цъфти

в него, а ти искаш да я нарисуваш.

 

Твоят смях звънти

в илюзията цветна.

Твоят поглед пламти

над розата кокетна.

 

Над нея мрачен облак стои,

а сънят свършва внезапно.

Търкаш сънено очи

и пада в забрава всичко безвъзвратно.

 

Спиш ти

и приказен сън сънуваш.

Текат топли води

в него, из езеро пещерно плуваш.

 

Твоят дъх трепти

с нежен шепот.

Твоят глас кънти

из пещерния екот.

 

Входът е затрупан от скали,

няма връщане обратно.

Търкаш сънено очи

и пада в забрава всичко безвъзвратно.

© Любопитко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??