22 февр. 2011 г., 20:42

Сърце 

  Поэзия » Любовная
573 0 2

Сърце

Защо си толкоз лошо с мене, о, сърце,
защо си тъй жестоко, толкоз хладно,
дали защото си на две,
затуй ли ме наказваш постоянно?
Затуй ли всеки път ми казваш "не",
когато имам нужда да обичам,
и давиш чувствата ми в бурното море
и на безчувствена ме караш да приличам.
Не си такова, знам си те, сърце,
и аз не съм таз ледена кралица.
Kакво ти трябва? Две ръце?
Или сърце, което да обичаш.
Отричай, да, отричай колкот’ щеш,
недей признава ти, че си самотно
и скривай, скривай всеки твой копнеж,
добре се справяш, толкова охотно.
Замечтая ли, все бързаш да ме приземиш,
така е, моля ти се, не отричай!
Сърце, ако на друг не можеш да се довериш,
то мен поне, макар и мъничко, обичай!!!

© Наталия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И мен ме докосна този стих! Поздравявам те!
  • Трогателно, разтърсващо, докосващо..., не ми стигат думите...Поздравления!
Предложения
: ??:??