Наранена съм. Не мога да дишам.
Сърцето ми някой разби.
Излъга ме. И ме предаде.
Ужасно е. Тежко е. Боли!
Лъжата се вряза жестоко
и на парчета ме натроши.
Потъна в мен тъй надълбоко,
копнежа към добро задуши.
Боже, Ти беше предаден
и болката познаваш добре.
А щом нарани те твой близък,
от сърцето ти къс ще умре.
Как намери сила за прошка?
Аз такава не мога да дам.
Непоискана, нежелана, нетърсена…
Как Ти я даде, не знам!
Ще Те чакам да стоплиш сърцето ми,
от леда да премахнеш следите,
да оформиш със нежност парчетата,
та отново да мога да дишам.
И когато превържеш ме ласкаво,
и когато утешиш ме със Слово…
Ще простя! Ще протегна ръката си
и предателя ще обичам отново.
© Галина Пенева Все права защищены