May 4, 2016, 7:57 PM

Сърце на парчета 

  Poetry » Other
353 0 1

Наранена съм. Не мога да дишам.

Сърцето ми някой разби.

Излъга ме. И ме предаде.

Ужасно е. Тежко е. Боли!

               

Лъжата се вряза жестоко

и на парчета ме натроши.

Потъна в мен тъй надълбоко,

копнежа към добро задуши.

 

Боже, Ти беше предаден

и болката познаваш добре.

А щом нарани те твой близък,

от сърцето ти къс ще умре.

 

Как намери сила за прошка?  

Аз такава не мога да дам.

Непоискана, нежелана, нетърсена…

Как Ти я даде, не знам!

 

Ще Те чакам да стоплиш сърцето ми,

от леда да премахнеш следите,

да оформиш със нежност парчетата,

та отново да мога да дишам.

 

И когато превържеш ме ласкаво,

и когато утешиш ме със Слово…

Ще простя! Ще протегна ръката си

и предателя ще обичам отново.

© Галина Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??