Недей вика старите призраци нощем,
недей ги приканва да идват в съня ни!
Недей!!! Умолявам те!!! Има все още
две капки любов да заситят глада ни!
Все още възможно е нощем да срещнем
Любовния дух с наранено сърце,
и все още може Венера да влезне,
а с нея – Амур със стрелата в ръце!
Кутийка с мехлема за Обич да носи,
та наш'те сърца наранени да мазне!
И без да задава излишни въпроси
към бъдеще светло напред да ни тласне!
© Момчил Манов Все права защищены