Сърдечно
Когато няма за какво да пишеш,
започваш със звезда.
Падне ли, за росата ще кажеш нещо,
стигаш до гроба така и така.
Съдбата не е ли случайна среща -
веднъж и завинаги съд.
Изгубването е нормално нещо,
нали сме на път.
Сълзата защо е гореща,
душата се случва - тежи.
Кажете нещо сърдечно,
боли от плювни и псувни.
В какво ли не вярваш:
в лъжи;
в истини световни и местни,
в жени на метли.
Детството разбира се мина,
остава възрастта.
Дори на думи не става по-лесно,
носи се кръста с тъга.
25април2009
софия спи
© Братан Все права защищены