2 янв. 2022 г., 11:10

Със вкус на Истина 

  Поэзия
240 0 0

Със вкус на Истина е хлябът -

това разбрах, когато гладен

захапвах залъци грамадни,

когато мля ги безпощадно

на моя ненасѝт безкрая.

 

Корави ръбове и мека

сърцевина, топяща

                           благост.

От слънчевата захар

                               ял бе,

от буца кал погълнал

                               загар.

 

Гръдта жътварска осолявал,

дъхът му изповядва здраве.

 

... И подир питка житена

аз вадя въглен от петите си.

© Вълчо Шукерски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??