Jan 2, 2022, 11:10 AM

Със вкус на Истина 

  Poetry
234 0 0

Със вкус на Истина е хлябът -

това разбрах, когато гладен

захапвах залъци грамадни,

когато мля ги безпощадно

на моя ненасѝт безкрая.

 

Корави ръбове и мека

сърцевина, топяща

                           благост.

От слънчевата захар

                               ял бе,

от буца кал погълнал

                               загар.

 

Гръдта жътварска осолявал,

дъхът му изповядва здраве.

 

... И подир питка житена

аз вадя въглен от петите си.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??