12 мар. 2006 г., 23:24

Съвест 

  Поэзия
742 0 2
                     Съвест

Вечер е и пак е тя при мене.
Не зная будна ли съм или спя.
Отива си от мене само денем,
затуй с тревога чакам сутринта.

Не искам да я виждам,тя го знае,
но дойде ли не мога да я спра.
Поглеждам я и пак настъпва края...
И моля се да свърши вечерта...

Боли ме да я гледам във очите,
те отразяват само мен в нощта.
Безмълвно в тях разтапят се лъжите
и стене гола моята вина...

© Владислава Генова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Влади, това е едно от стихотворенията,които най-много ми харесват!!!Браво!
  • Наистина, гласът на съвестта се чува най-силно, когато останем сами със себе си.
Предложения
: ??:??