13 мая 2021 г., 23:56  

Съвременно стихотворение 

  Поэзия » Другая
299 0 1

В парламента нов, гримиран и модерен,

на никой не му пука за народа наш беден,

на почит там са страдащите милионери,

и рейтинга на депутатите с това се мери.

Те с хъс критикуват неправдата голяма,

че еди кой си милионер,милиардер не стана,

защото видите ли, корупцията не позволява,

на горкичкият милионер още по-богат да става,

а на разни бедняци се дават помощи и пари,

и този позорен факт според тях на имиджа ни

европейски и на прогреса наш фатално вреди.

Да, депутатите родни иначе силно патриотични,

и с предизборни умения на обещания патетични,

със скандалното си безхаберие на политическата

си импотентност и нелогичната претенция за уж

съществуващата у тях всестранна компетентност,

стигнаха дотам,ние пред Европа да станем за срам,

и нахални милионери да хленчат и се жалват там,

че им били отнети законни права и мизерстват сега,

че те уж от всички българи били по-по-най ощетени,

а в банковите им сметки - стотици милиони спестени.

Да, на родолюбивите ни депутати изобщо не им дреми,

че с надежда и доверие народа български за тях гласува,

и не единствено,милионерите,а той,народът,да добрува,

щото те богатите отдавна са добре и с достатъчно пари,

щом живеят в лукс, имат коли скъпи и къщи-палати.

 

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??