15 сент. 2011 г., 20:12

Съвсем не е любов (и не съвсем) 

  Поэзия
2354 0 22

Съвсем не е любов. И не съвсем.

Да милва мрака. Или да воюва.

Брои от три до седем. Но не е небе.

Почти не вярва на луни. Но ги будува.

 

Почти не ми е нужна. Но почти.

И не е приказка. А  има рози.

Достатъчно да е красиво. Да боли.

И не умее да ми липсва. Само толкова,

 

че да се губя в тишината и да питам

дали е срещнала по пътя си очите...

На онзи някой. Не че го обичам...

И не че ще го търся. Просто скитам.

 

Е да, не е любов. А малко повече.

Събрала залеза. И даже изгрева.

По-тиха от море. И по-дълбока.

Признавам си сега. И после никога.

© Рени Бакалова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??