До съвършенство бих желал да мога
чувството чрез стих да изразя:
сън е то, емоция, тревога,
мисъл, откровение, съдба...
Съвършенството – извечно тайнство,
смисълът на земния живот,
свобода и устрем, постоянство,
пътят, начертан от слънчев бог!
Грешки... и мечтания... и думи...
ала пò са нужни
близостта,
радостта от святото безумие
да обичаш,
вяра в любовта!
Тя кълни в интимното начало,
приласкава с топла мекота;
в чистото ù светло огледало
се оглеждат влюбени слънца!
Замълчавам... Бликат в мене стихове –
с думи да опиша любовта...
и защото с тебе се обичаме!
Чувство съвършено е това!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены