Mar 29, 2012, 7:56 PM

Съвършено чувство 

  Poetry » Love
1051 0 11

До съвършенство бих желал да мога

чувството чрез стих да изразя:

сън е то, емоция, тревога,

мисъл, откровение, съдба...

 

Съвършенството – извечно тайнство,

смисълът на земния живот,

свобода и устрем, постоянство,

пътят, начертан от слънчев бог!

 

Грешки... и мечтания... и думи...

 ала пò са нужни

                                близостта,

радостта от святото безумие

да обичаш,

                      вяра в любовта!

 

Тя кълни в интимното начало,

приласкава с топла мекота;

в чистото ù светло огледало

се оглеждат влюбени слънца!

 

Замълчавам... Бликат в мене стихове –

с думи да опиша любовта...

и защото с тебе се обичаме!

Чувство съвършено е това!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??