Създателят принц Еа
Той бил генетик – създател с призвание,
баща му– сразен в междузвездни войни,
изпратен да служи далече в изгнание,
съдбата на Гея пак да промени.
С космически кораб кръжил над Земята,
планетата мъртва, скована от студ,
екватора бил съхранил от водата ...
Умения вложил и къртовски труд.
За трети път жертва – почти разрушена,
От кораба Еа ръсил семена ...
Растителност буйна, природа зелена
разцъфнала в древни пра пра времена...
Принц Еа и Нин сътворили в прозрение
от звяр с шимпанзе уникално творение.
25 август, 17 часът
23 септември 2023, 12:10 часът
© Иванъ Митовъ Все права защищены