30 авг. 2012 г., 21:13

Съзвучна с мен 

  Поэзия » Любовная
1134 0 9

Съзвучна с мен си, бяла и красива!

Но трънена изкачвам висота!

А всяка изповед те прави по-щастлива,

в мен пали огъня безумен на страстта!

 

На любовта е пищно тържеството,

дори да праща платоничен дар!

Живея и възкръсвам на Голгота –

разпятие е твоят женски чар!

 

Че сещам те не както ястреб гони

да сграбчи с нокти мъничко врабче,

а като пролет в цъфналите клони

и като лъх над синьото море!

 

Любов от багри, думи, чувства, ноти...

начало на светлика и деня –

тъй хармоничен с нея е животът!

Избирам – него, теб и любовта!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??