29 нояб. 2013 г., 11:00

Тайната... 

  Поэзия » Философская
438 0 1

 

 

  Тайната...

 

Аз зная страшна тайна, Скъпа:

там дето сливат се небето и морето-

не свършва, а започва Пътя

пренасящ ни през битието...

 

По тоя път се лутах дълго

без малко да пропадна

и все миражи ме залъгваха

с красивата си тайна...

 

По него искаш ли да тръгнеш,

аз мога да те водя-

с разбойници да не замръкнеш,

да не осъмнеш във несгода...

 

... Ти само пожелай и двама

ще тръгнем по вълните

и там безкраят ще ни мами

със тайните си скрити,

 

а като стигнем най-накрая

на любовта престола:

в страстта си ти да ме омаеш

аз само ще помоля...

 

Коста Качев.                           

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??