3 мар. 2010 г., 13:12

Танц 

  Поэзия
1301 0 25





Танц >>>


Танцува тя...

Танцува - смугла,

с извечен порив на сърцето.

Как страстни вопли на цигулка

опияняват я...

И ето –

изпраща с „Чае” във небето

на тежка карма

страшно бреме.

Ах, волни птици са ръцете ,

ликуващи във утрин ярка,

препускат с конските копита,

а после крехко пак потрепват

в безмерна скръб и обич жарка...

Замират в миг

и пак политат...

Танцува тя.

В очите черни

проблясват лумнали огньове.

Танцуват

зов и мъст, и нежност,

любов и свобода

в магия древна.

Кръвта пулсира в ритъм властен.

Роса след диви нощи лунни

опиянява я...

 

и страстно тя

изтръгва с „Чае” от сърцето

на страшна карма

тежко бреме.



Музика >>>




© Елена Гоцева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??