Танц върху вулкан
(експромт)
Луна нощ въздъхва- дъх недоловим,
вятър тих полъхва- звън необясним...
Жегата надвила- даже и нощта,
скрива в лунна свила- дневните неща...
Приказна реалност- трепка златен лист,
в лунната тоналност- строен кипарис...
Бяхме неразумни- влюбени до гроб,
днес- навярно умни, но във друг живот,
за къде поели- сме в нощта!... Не знам,
Любовта не е ли: танц върху вулкан!...
Коста Качев,
26.07.2015.
© Коста Качев Все права защищены
С възхита!