26.07.2015 г., 22:53 ч.

Танц върху вулкан 

  Поезия » Друга
342 0 3

 

Танц върху вулкан

        (експромт)

 

Луна нощ въздъхва- дъх недоловим,

вятър тих полъхва- звън необясним...

 

Жегата надвила- даже и нощта,

скрива в лунна свила- дневните неща...

 

Приказна реалност- трепка златен лист,

в лунната тоналност- строен кипарис...

 

Бяхме неразумни- влюбени до гроб,

днес- навярно умни, но във друг живот,

 

за къде поели- сме в нощта!... Не знам,

Любовта не е ли: танц върху вулкан!...

 

Коста Качев,

26.07.2015.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??