8 нояб. 2016 г., 07:21  

Танцувахме с теб дълго и копнежно... 

  Поэзия » Любовная
758 3 10

Горещи устни шареха по мене,
разгаряха пожарища в нощта...
Косите ти, красиво разпилени,
ухаеха на дъхава трева!...

А жаден бях... Пред извора изправен,
прегърнал чудото на тоя миг,
благодарих наум, от страст задавен,
сподавил в себе си напиращ вик...

Засищах алчно парещата жажда
във някакъв небивал, странен транс,
усетил в мен дълбоко да се ражда
и тръпката от страстния ни танц...

Обсипвах тялото благословено
с целувки, за да разцъфтят цветя...
Далеч, една китара вдъхновено
възславяше във мрака любовта...

И в ритъма горещ и страстно-нежен
забравили останалия свят
танцувахме с теб дълго и копнежно...
Валеше пролетно-упойващ аромат...

 

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??