Тангото на смъртта
Спектакъл омагьосващ и смразяващ,
две напред, веднъж назад - танц изпепеляващ!
Води демонът тангото на смъртта -
плавно с него в танц - ангел със крила.
Черен, елегантен, силуета демоничен,
жадно поглед впил във ангела магичен,
прихванал страстно крехкия му кръст
го завърта в бесен ритъм, огнен, бърз!
От крилете снежнобели омагьосан той,
демонски към пропастта във танца свой,
води ангелът пленителен, ... и разколебан
- сал за миг… умира в красотата ням.
В прелюдия на вечната борба,
ангелът намигва на смъртта,
и с последния акорд, а той е на смъртта -
демонът замира покорен от любовта!
Ренета Първанова
© Ренета Първанова Все права защищены