22 апр. 2007 г., 18:04

ТАЯ НОЩ...НЯМА ДА СЕ ЛЮБИМ,СЪР 

  Поэзия
909 0 27
 

Влезте, сър!

Не казвайте,

че ще ме обичате

                                 вечно.

Има ли  вечна любов?

Има ли... Любов завинаги?

Няма!

Има днес, има сега.

Много мъже обичах, сър...

И имах.

Но никой не разбра и не

вдигна любовта ми

                         високо до истина.

Всички драпаха с нокти

по голата ми плът...

И късаха със зъби пъпната и връв.

Идваха и си отиваха, сър,

А аз ги обичах...

Те крадяха  мечтите ми,

крадяха надеждите ми...

Крадяха без жал, сър.

Черни гарвани.

На пръсти напускаха платеното

ложе... и

се сливаха с мрака, (не на моите)

на своите решетки.

Вече не мога да се усмихвам, сър...

стискам зъби -

да не  ми парят  раните.

Ако ме искате, сър, ако

Искате любовта ми...

Погледнете  очите ми -

цвета на пролетното зелено!

Аз ще  ви се доверя... Но

влезте  и оставете  кинжала в ъгъла

Тая нощ...

Няма да се любим, сър.

Тая нощ, ще си говорим за истини.

Готов ли сте, сър...

Да изгорим следите на другите?

© Веска Алексиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??