13 нояб. 2012 г., 23:31  

Същност 

  Поэзия
442 0 0

 

 

Плаче тихо духовно саможива.
Нещо чака, чрез което да се върне.
Тишина, от която не унива
и която не пребъдва във присъда.

 

Тази тук е набола и копривна,
много пъти я е жилила до същност.
Плаче тихо. Без нея Арфодита
е загубила блестенето от мъка.

 

Тя се хапе до болка по езика.
И се дращи изтощено по бедрата.
Но те гледа любовно, и те пита,
тази нощ дали ще пазиш самотата ù.

 

И не иска тя много търпеливост.
А човеци осъзнати и разумни.

Но защото тя не спира да обича,

там в душата ù е светло като в църква.

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??