Септември никога не ще да бъде май!
Той винаги ще е безкрайно буреносен,
щом приказките не разказват се докрай
във върлите обятия на северната песен!...
Сълзи солени изгрева обагря в жълто!
Като огледала прогарят под очите чак,
рани в дълбочина до душата и сърцето -
притежание на един самец-глупак.
Той бе наказан жестоко от съдбата,
от първата любов на косъм оцелял
и бе почти продал на дявола душата си,
когато лед без обич сърцето му сковал…
Така живеел!, НЕ! Просто вегетирал!
Във собствени измислени добри игри -
алчен егоист, дори живота си презирал,
щом станело въпрос за сделки и пари.
По думи на критици остро опонирал,
не се оставял да съборят неговото АЗ!
И умело по черупката от злато криел
заключената вледенена мъжка страст.
Докато една фурия не го открила
и го омагьосала във своя виртуален кръг!
Сърцето и душата му за миг пленила,
а с вързани очи стоял над скален ръб…!
Да скочи в пропастта от страст отровна,
тя молила го всеки негов жизнен ден,
да направи малка крачка, но съдбовна,
за да не е вече във сърцето вледенен…
Но егоист със думи не се залъгва,
той вярва само на изпълнени дела,
както влак без въглища не ще тръгва,
и както лък не ще да стреля без стрела!
Затуй му обещала тя съблазън жарка,
на която и Луцифер не би и устоял.
Зарадван повярвал на въпросната другарка,
зарадван от алчността си ослепял.
И отново на съдбата подъл номер -
капанът щракна и във него е вълкът!
И сега налага го съдбата с тежък удар,
но с вързана около врата халка!...
Препускат мисли, тежки пред очите,
тук на плажа под залеза на обичта…
Но нека помним, че разнолики са сълзите
и че утрото изгрява окъпано в роса…
Дори и юли никога не ще да бъде август!
Защото Слънцето обича в различна светлина
и грее, чакайки то някога да вкуси
аметистовите устни на своята Луна…!
© Христо Стоянов Все права защищены