10 окт. 2021 г., 23:50

Теменуги 

  Поэзия » Для детей
355 0 2

Теменуги

 

Сбрани ситни китки

покоряват всички

с дъхав нежен аромат.

Где цъфтите, теменуги?

 

Подгонени на воля

от пролетна тревога,

търчим сами в гората

да видим къде растете.

 

Свежестта на тревите

и оросените билки

са несравними с тях

и кроткия им ведър нрав.

 

С децата пръснали се

из поляните повдигат

гордо крехки стебълца,

тъй както само те ухаят.

 

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Тези пролетните са ми любими. Благодаря. Първото ми стихотворение за тях беше на зелено училище.
  • Подарявам ти моите есенни теменуги, Мария
Предложения
: ??:??