Характеристика на творческия процес
от гледната точка
на връзката на думите с делата
Термини, понятия, категории –
те са в ежедневен оборот:
съдържателни, значими в теории,
с тях общуваме в диалог.
Често те не се разбират,
щом се ползват произволно,
но и хората събират,
за да правят разбирателството волно.
Дефинираме чрез тях проблеми
и решения с тях се вземат,
а за хора неми
бели територии те заемат.
В процес аналитичен
с тях се стигат дъблини,
а когато той е синтетичен,
целите достигат висини.
Структури мисловни те изграждат
и в способности прерастват,
че в реалността се вграждат
и делата ни нарастват.
© Валери Рибаров Все права защищены