Aug 14, 2006, 11:15 AM

Термини, понятия, категории  

  Poetry
586 0 0




 

Характеристика на творческия процес

от гледната точка

на връзката на думите с делата

 

 

Термини, понятия, категории –

те са в ежедневен оборот:

съдържателни, значими в теории,

с тях общуваме в диалог.

Често те не се разбират,

щом се ползват произволно,

но и хората събират,

за да правят разбирателството волно.

Дефинираме чрез тях проблеми

и решения с тях се вземат,

а за хора неми

бели територии те заемат.

В процес аналитичен

с тях се стигат дъблини,

а когато той е синтетичен,

целите достигат висини.

Структури мисловни те изграждат

и в способности прерастват,

че в реалността се вграждат

и делата ни нарастват.

© Валери Рибаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??