6 февр. 2008 г., 11:37

Ти дойде, любов! 

  Поэзия » Любовная
833 0 19

В красива сянка ти край мен премина.

Усетих полъх с дъх на влюбено море.

Усмивката ти с нежността си ме покрива

и топлата ти длан  на уморените ми рамене.

За тебе молих се и не се предавах

пред ласкателства необуздани на мъже.

А те край мене бяха много.

Все изискани, но с гузна съвест на крале.

А ето, че ти дойде, за да сме двама

и ще прогоним злъчните им смехове.

Каква награда е приготвила съдбата.

Прегърна ме със тръпнещите си ръце.

Така до гроба ще делим и хляб, и солта по много.

Вълшебно стенеща ще е нощта.

Във нас повярвала, ще ни закриля

и в унес ще посрещаме деня.

Таня Кирилова

© Таня Кирилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??