28 июн. 2009 г., 22:06

Ти искаш 

  Поэзия
1150 0 3

Дори когато аз се смея,

в очите ми се вижда тъга.

Дори аз теб да обичам,

друг е в мойта душа.

 

Дори без теб да не мога,

да дишам, да пея, да спя,

аз пак на друг се вричам,

и забравям теб на мига.

 

Ти искаше птица в клетка

да бъде мойта непокорна душа.

Но аз не мога така да живея,

като изгнаница.

 

Аз искам себе си да бъда,

тази която обичаше ти.

А ти май вече не помниш,

как се влюби в моите очи.

 

Как детските ласки ти искаше

и как беше до мен.

За теб аз вече съм споменът,

който отлита в днешния ден.

 

Ти искаше птица в клетка,

а аз - свойте крила,

така стояха нещата,

затова далеч съм сега.

© Бойка Миркова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??