19 янв. 2007 г., 17:16

Ти ли си? 

  Поэзия » Любовная
1558 0 17

За мен ли разбушувал си морето,
та рибите ревниво ми се мръщят
и пъдят ме обратно на брега, където
моряци при любимите се връщат?

За мен ли си заснèжил върховете,
та еделвайсът все да е сиротен,
надявайки се да не стъпна там, където
е царството му, но е цар самотен?

За мен ли си рисувал на небето,
та всички мрачни облаци (и сиви)
събраха се в очите ми, където
сърдити, своята тъга изливат?

Поспри се! Ти си чудото, с което
където и да съм – аз съм щастлива!

© Мая Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??