13 дек. 2008 г., 11:57

Ти ме откри 

  Поэзия » Любовная
574 0 2

Откри ме и се вдъхнови:

реши, че съм вълнуваща и свежа -

жена, която стихове реди

и бавно те оплита в свойта мрежа...

 

Откри ме и се събуди

видя с други очи пролетта,

в стомаха ти запърхаха пеперуди,

в главата препуснаха мисли луди...

 

Откри ме и... засия

като луна над далечен остров

и може би закопня

да танцуваме в пясъка боси...

 

Откри ме и ме пожела

за себе си...

да ме затвориш в златна клетка.

Не можеш!

Птицата в клетка умира,

повяхва цветето откъснато

А човека - остави го...

ако обича, сам се връща в клетката!

© Ани Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??