Ти можеш да сплетеш косите на дъжда
и шапка на главата му да сложиш.
Да ме накараш във едно петно ръжда,
да видя злато - и това го можеш.
Ти можеш да внушиш, че са гореща кръв
избухналите цветове на мака.
Да ме накараш да катеря връх след връх,
защото там една мечта ме чака.
Ти можеш всичко! Е, тогаз ме научù
от грешни стъпки как да се опазя
и да не тръгвам след погрешните очи,
преди в дълбокото да съм нагазил!
© Роберт Все права защищены