27 дек. 2008 г., 17:39

Ти сама дойде 

  Поэзия » Любовная
2649 12 56

Не бях те търсил, ти сама дойде,

усмихната, навярно си щастлива,

очите ти, очите на дете,

душата, нежна и красива,

говорихме си тихичко, в нощта,

сега нощта е наша,

отронени листа през есента,

отпивахме една и съща чаша,

усмихваш се, усмивката е бяла,

и шепнеш, нежно, като песен,

душата ти е песенна, запяла

любов през късна есен,

усмивката, сияеща, незрима,

сега си полъх, порив, вятър,

ще пазя аз душата ти, ранима,

наистина, не сме в театър...

Не бях те търсил, ти сама дойде,

усмихната, преливаща от радост,

очите ти, очите на дете,

ухаещи в нощта на младост.

© Димитър Станчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??