29 июл. 2020 г., 23:04

Ти виждал ли си лодка, Алчни политици 

  Поэзия » Гражданская
584 0 2

Ти виждал ли си лодка

(АЛЧНИ ПОЛИТИЦИ – БЕДЕН НАРОД)

Автор – Величка Николова – Литатру

 

Ти, виждал ли си лодка във морето,
сама и малка,

с разпокъсани платна,
обрулвана

от режещия вятър,
подхвърляна от не една вълна?


Таз лодка е Родината ни малка,
вълните – партии: една... подир една…

Ти виждал ли си старец

да трепери
в светъл слънчев ден

от черен глад?
А политиците, строящи ни

химери –
да пушат скъпи пури

с гадна смрад?

Тоз старец е

народът ни измамен,
а политиците – загнила, мръсна

.ад!

 

 

( От стихосбирката „Трохата” - 2018)

Литатру

*

© Величка Богданова - Литатру Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??