31 мар. 2008 г., 13:52

Ти винаги си там... 

  Поэзия
931 0 5
 

Ти винаги си там - в сърцето ми.

 

В утрото блажено и в залеза,

във всеки лист от календара

и през другите - окапващите, жълтите.

В забързаните дни и делници

и понякога в щастливите,

дори в мрачното дъждовно време,

в простичката радост на живота...

 

Ти винаги си там - в сърцето ми.

 

И с полъха на вятъра,

с греховните желания и сънища

и мъчните последствия от тях.

В смелите мечти отвътре,

но неизпълнени и никога неизразени

и в нуждите на сетивата.

 Даже в най-обикновените усмивки,

даже в отлетелите моменти...

 

Ти винаги си там - в сърцето ми.

 

И във всеки дъх поет наново,

и във всичките молитви на света

за тебе бяха всичките.

В простата естественост на красотата

и в невинните сълзи,

и не в толкова невинните, в потоците.

И всеки миг напомнящ ми, че дишам,

всеки удар на сърцето...

 

Ти винаги си там  - в него.

© Валентин Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??