Тихо тичат вълните по морския бряг
И шегуват се нещо засмени,
Шепа гларуси скачат по пясъка
И броят закъснелите облаци.
Двама влюбени чакат на кея
Да пристигне отнейде небесен файтон.
И аз завиждам на техните погледи,
Устремени единствено в залеза.
Ех, да можех и аз като тях
Заедно с теб да прегърна морето,
Да ти кажа „Обичам те до безкрая”
И да забравя, че всъщност вече те няма.
© Румяна Все права защищены