13 мар. 2008 г., 23:53

Тихо, тихо... тихо 

  Поэзия
574 0 3
Тихо,
не казвай нищо,
всичко вече е написано
във мислите, желанията и мечтите.
Тихо,
ще събудиш
и конете, и галопа им,
и ще ни чуят зли орисници.
Тихо,
ще ни чуят,
а мислите са хубави,
и още крехки, за да ги разголваме.
Тихо,
не подсещай
галопа от желания разюздени,
че към хоризонта могат да препуснат.
Тихо,
остави мечтите
да поспят на рамото отпуснати,
да посънуват още, още малко.
Тихо,
не ме събуждай,
със светлината идва болката,
макар от слънцето да е огряна.
Тихо,
запази ме
още малко в погледа
от пламък, русокоси самодиви и желания.

© Ели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много ми хареса!
  • Вълнувам се, благодаря, Маги. Красиво е, защото преживяването бе е красиво. Другото са сполучливо подбрани думи. С обич: Ели
  • Изключително красиво стихотворение!
    Браво! с обич, Ели. Много ми хареса.
Предложения
: ??:??