13 mar 2008, 23:53

Тихо, тихо... тихо 

  Poesía
573 0 3
Тихо,
не казвай нищо,
всичко вече е написано
във мислите, желанията и мечтите.
Тихо,
ще събудиш
и конете, и галопа им,
и ще ни чуят зли орисници.
Тихо,
ще ни чуят,
а мислите са хубави,
и още крехки, за да ги разголваме.
Тихо,
не подсещай
галопа от желания разюздени,
че към хоризонта могат да препуснат.
Тихо,
остави мечтите
да поспят на рамото отпуснати,
да посънуват още, още малко.
Тихо,
не ме събуждай,
със светлината идва болката,
макар от слънцето да е огряна.
Тихо,
запази ме
още малко в погледа
от пламък, русокоси самодиви и желания.

© Ели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много ми хареса!
  • Вълнувам се, благодаря, Маги. Красиво е, защото преживяването бе е красиво. Другото са сполучливо подбрани думи. С обич: Ели
  • Изключително красиво стихотворение!
    Браво! с обич, Ели. Много ми хареса.
Propuestas
: ??:??