Стихът е написан за едно 15 годишно момче
от моето училище, което има нужда от
трансплантация на бъбрек.
До скоро не можеха да намерят лекар,
който да се заеме с операцията,
но се намери такъв, който има желание
(съжалявам, че не мога да посоча страната,
от която е).
Съдбата на едно дете
как да ви разкажа?
Усмихнато, с добро сърце,
животa му ще ви покажа.
То иска да играе волейбол,
както другите дечица,
но стои на отсрещния стол
и гледа как строени са в редица.
Иска да лети със самолет,
да е пилот, да има стюардеси.
Да може да бяга и пак да е на пет
и да участва в любовните пиеси.
То иска, но не може,
проблем със здравето си има.
Моли се на Коледа за бъбрек
и за здраве догодина.
Мислим ли за важните неща?
Стига вече само тази материална страна.
Пожелайте си на Коледа само здраве
и вдигнете чаши за семейното "Наздраве".
А Георги ще се моли,
добри хора ръка да му подадат.
Благодарен ще им е до гроба,
за това, че с щастие ще го дарят.
© Пламена Добрева Все права защищены