5 дек. 2022 г., 01:26

Точка 

  Поэзия » Любовная
570 2 2

Благодаря ти за уроците 
по нелюбов и пренебрегване, 
за недостатъците и пороците,
които щедро ми намери.

 

Помогна ми да преоткрия себе си,
такава да се заобичам.
Изгубих се и се намерих,
докато ме отричаше.

 

Сега си сам и казваш, че ти липсвам,
че с мене ти е било най-добре.
Разбирам те, ала така ми писна,
да чакам мен да избереш.

 

Все чаках да ми дойде ред
и смело правех планове,
но ти отново бе зает.
Разбирах и отлагахме...

 

Поставих достатъчно запетаи,
скоби отварях и слагах кавички.
Измислих ти сто оправдания,
сглобявах разкъсани срички.

 

Обичах те и вярвах в теб,
очаквах, страдах, давах отсрочка!
Но продължих напред, ти не успя...
Сега поставям вече точка.

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Познато... Поздрави
  • Но, ти не успя... Продължих напред.
    Хубав и силен стих си сътворила, Ива!
Предложения
: ??:??