4 июл. 2024 г., 19:00

Точка, запетайка и тире 

  Поэзия
210 2 5

ТОЧКА, ЗАПЕТАЙКА И ТИРЕ

 

Загърбих вече скърби, страст, заблуди и гепих най-големия джакпот –

във мен мъжът напролет да се буди! – денят да бъде повод за живот,

по-як дори от хималайски кедър, до грош за всички болчици платих,

мен Господ ме научи да съм щедър, да се раздавам в песен или стих,

дори не знам живял ли съм изобщо, дали съм имал дом, Жени, деца? –

 

прашинка във Космическата общност сред седем милиарда слънчица,

и кой бях аз – на Синята планета? – изгубила се в звездния Безкрай,

и Фейсбук да се радва на Поета! – пристигнал от звездите глашатай,

не знам – отивам ли, или се връщам? – но в точка, запетайка и тире

Поезията беше моя същност – и с Нея Господ ще ме прибере.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??