23 сент. 2021 г., 08:30

Топлината ти нека да имам 

  Поэзия
277 2 8

Ще си взема за зимата нещо,

за да срещна щастлив пролетта –

на септември лъчите горещи,

недокосвани от есента.

 

Ще си взема за зимата нещо –

шепа жълто-червени листа.

Ще отида на тягостна среща

с натежали от семе стебла …

 

слънчогледи, провесили пити,

бездиханни сред полската шир.

Ще вървя уморен, ще се скитам,

за да търся в душата си мир.

 

Да изтръгна гнева си човешки,

дето в мене се беше забил.

Ще се давя в тресавища с грешки –

от калта им аз бях се пропил.

 

И дано пощади тази зима,

мойто клето пробито сърце.

Топлината ти нека да имам,

моя есен, туптяща в зрънце!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??