Небето пак е в траур в моя сън -
Земята се сбогува с ято птици!
Сред пепелта и вятъра навън
прииждат лави с огнени езици!
И под краката ни бунището гори.
Сред огъня припламват пеперуди.
Светулките хвърчат като искри,
хлебарки се сношават като луди!
А сред поляните сгурията пълзи.
Цветята стават спомен и фосИли*.
И няма кой - гнездата да спаси -
Поетите са... с вили и могили!
Но пролетта, пак идва в моя сън!
И Земята ни в пожара оцелява!
Едно Амурче, литва голо вън,
и стъпва сред застиналата лава.
В ръцете си държи стрела и лък.
Прицелва се... и пуска тетивата...
И Любовта... пониква като стрък,
прониква пак на хората в сърцата!
*Фосили - вкаменелости
Юри
Йовев
Април 2019 г
© Yuri Yovev Все права защищены
Небето се пропуква в моя сън.
Там боговете сигурно са полудели.
Пороен дъжд вали и всичко вън
е под вода от няколко недели.
И на Земята ни, изчезват езера.
В дъжда умират птици и дървета.
А в локвите на градските гета
червените фенери само светят.
И няма кой, ковчегът да скове.
Месиите - отдавна са безбожни.
В калта загиват цели градове.
А бягствата са вече невъзможни.