11 апр. 2008 г., 00:10

Това съм аз 

  Поэзия » Философская
502 0 1

Виждаш ли? Това съм аз. Показвам ти всичко, но и нищо.
Защото човек е малък свят,

изпълнен с емоции, чувства, мисли, копнежи.
Той крие в себе си дявола и ангела.
Затова коя съм аз дори вече не знам.
Аз съм всяка, мога да бъда, която си поискам,

да не подозираш, че мога да бъда друга... да бъда всичко.
Цвете, което разцъфва, показва на света цялата си прелест,

но знаеш ли какво се крие под нея?
Аз знам, че ти не ме познаваш такава -

променяща се... изчезвам... появявам се...

и ти ме търсиш, протегнал ръце,

но мен ме няма, защото аз съм вече друга

и никога няма да бъда същата.
Видение...
Представяш си, че си ме хванал в окови,

но нима душата спира своя полет?!
Не, не можеш да ме спреш...
Това съм аз - моите мисли, моите чувства -

неприкосновении вечна тайна за хората...
Не!
Спри!
Вече ме няма...

© Жанета Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??